Behandlinger

Hvor behandles din hest ?

Prakis er fortrinsvis udkørende, men i specielle tilfælde med lange efterbehandlinger har jeg mulighed for at tage hesten hjem. Jeg behandler alle forekommende problemer hos din hest.

'Alternativ' behandling

Hvis din hest ikke fugerer optimalt eller har adfærdsproblemer, kan jeg i langt de fleste tilfælde hjælpe dig.

Jeg har siden 1987 anvendt akupunktur og supplerede i 2000 med en eksamen i Osteopathi og Craniosacral Terapi.

Osteopathi er en form for indirekte kiropraktik. I stedet for direkte påvirkning af hvirvler og led, anvender jeg hestens egne muskelkræfter og reflekser. Behandlingen er derfor et tæt samarbejde mellem mig og hesten.

Akupunktur er i sin traditionelle form (fra det gamle østen) en holistisk behandlingsform hvor patientens helhedstilstand tages i betragtning og hvor ubalancer i kroppen fjernes ved behandlingen. Akupunkturen tager udgangspunkt i philosofien om energibaner (meridianer) i kroppen hvortil der er knyttet akupunktur punkter. Kroppens energibaner kan påvirkes gennem disse punkter og ubalancer rettes op, hvorved patienten hjælpes til at helbrede sig selv.

I den vestlige verden indgår akupunkturen i dag som et anerkendt supplement til den almindelige medicinske behandling og har især indenfor smerte, led- og muskellidelser vist sin værdi. Osteopathi giver i kombination med akupunktur en meget effektiv behandling.

Gennem de sidste mange år har over halvdelen af min arbejdsdag været brugt på denne form for behandlinger.
Jeg behandler jævnligt:
- Hingste og konkurrenceheste på Blue Hors.
- Heste på Edelgård hos Lene Hansen.

Reproduktion

Hvert forår er det en stor fornøjelse at tage imod de små nye føl, diskutere hingstevalg og til sidst bringe hoppen ifol igen. Jeg inseminerer og scanner i hoppens egen stald.

I mange år har jeg haft en høj drægtighedsprocent. Enkelte år har den været helt oppe på 100 procent.

Hudundersøgelser

Mange hudlidelser kræver udvidet undersøgelse for at kunne stille den rigtige diagnose og give den rette behandling. Derfor tilbyder jeg hudundersøgelser omfattende hudprøver (skrab, biopsier).

Tandbehandlinger

Tandlidelser er et udbredt problem, hvorfor jeg kan anbefale jævnlige tandeftersyn og kontrol af forebyggende behandlinger.

Røntgenfotografering, scanning og endoskopi

Røntgenundersøgelser er en nødvendig del af det daglige arbejde og er i mange tilfælde med til at stille en hurtig diagnose ved for eksempel haltheder med mistanke om knoglebrud.

Med mit mobile røntgenapparat er det muligt at tage billeder af heste i stalden. Heste undgår derved at skulle transporteres.
Ved hjælp af scanning kan jeg undersøge for drægtighed, seneskader m.m. Ved endoskopering kan luftvejene undersøges.

Sundhedsundersøgelse

Hvis din hest ikke fungere helt optimalt, tilbyder jeg et helbredstjek. Skal du købe hest eller sælge din hest, laver jeg gerne en handelsundersøgelse. Ved handelsundersøgelsen udfærdiges en handelsattest, som kan bruges som forsikringsbegæring.

Kirurgiske behandlinger
Jeg laver de operationer, som kan foretages i stalden: Kastration, små tumores, caslik, sårskader. I tilfælde hvor hospitalisering er nødvendigt, henviser jeg til egnet hospital, selvfølgelig i samråd med hesteejeren.
Laboratorieundersøgelser

Jeg laver mange laboratorieundersøgelser selv. Dermed vil det oftest være muligt at få svar allerede samme dag. Dette giver mulighed for en hurtig diagnose og behandling.

Udover undersøgelse af blod, urin, fæces laver jeg også celleundersøgelser (cytologi) på vævsprøver af for eksempel knuder (tumores), hormonmålinger og bakteriologiske undersøgelser.

Chipmærkning m.v.
Chipmærkning og udformning af ID-papirer er naturligvis også en del af mit daglige arbejde.
www.LiseKousgaard.dk        www.RyHestePraksis.dk